Туреччина звільнила журналіста видання Die Welt, який рік провів у тюрмі

П'ятниця, 16 лютого 2018, 12:56

Влада Туреччини звільнила німецько-турецького журналіста видання Die Welt Деніза Юселя, який рік перебував у в'язниці.

Про це повідомляє Die Welt.

Інформацію про звільнення Юселя оприлюднив його адвокат. Міністерство закордонних справ Німеччини також підтвердило ці дані.

Суд у Стамбулі наказав звільнити Юселя на час судового процесу. Також повідомляється, що суд не виносив заборону на виїзд.

У лютому 2017 року суд у Стамбулі задовольнив запит прокуратури на Юселя, який має подвійне громадянство Туреччини і Німеччини. Його звинувачували у членстві у терористичній організації і поширенні пропаганди. Згідно з турецьким законодавством, перебування Юселя в слідчому ізоляторі могло тривати до п'яти років.

У липні минулого року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував обміняти Юселя на двох турецьких генералів, які втекли до Німеччини після спроби державного перевороту в 2016 році.

Ердоган також заявляв, що поки він президент, Юсель не буде виданий Німеччині. Питання його арешту було серйозним каменем спотикання у стосунках між країнами. 

Нагадаємо, 9 лютого Туреччина звільнила з в'язниці  ще одного німецького громадянина, затриманого, на думку Берліна, з політичних міркувань.

Таким чином кількість ув’язнених у Туреччині громадян Німеччини зменшилось до п'яти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: