Британія та США обговорюють, хто має судити двох британських бойовиків ІДІЛ

фото
Вівторок, 20 лютого 2018, 12:14

Велика Британія та США ведуть переговори про долю двох захоплених у полон британських бойовиків ІДІЛ, які піддавали тортурам та страчували західних заручників.

Про це повідомила британський міністр внутрішніх справ Амбер Радд, передає Reuters.

Як відомо, "Сирійські демократичні сили" (SDF), яких підтримують США, взяли в полон Олександа Коті та Ель-Шафі Ельшейха, британських бойовиків, які відомі своєю роллю в тортурах і вбивствах західних заручників. Коті та Ельшейх були останніми з чотирьох бойовиків угрупування, відомого як "Бітлз" (через їхній англійський акцент), які до цього часу залишалися на волі.

Олександа Коті та Ель-Шафі Ельшейх (Фото Reuters)

Раніше в цьому місяці SDF заявили, що не отримували жодних запитів від будь-якого іноземного уряду щодо видачі затриманих.

"Ми абсолютно за те, щоб над ними відбувся суд, ці люди повинні зіткнутися з повною силою закону", - сказала Радд.

Міністр внутрішніх справ Британії зазначила, що наразі вона не може сказати, у якій саме країні відбудеться суд. "Але я впевнена, що ми будемо працювати з американцями, щоб гарантувати, що вони будуть притягнуті до відповідальності", - додала вона.

Повідомляється, що минулого тижня десятки міністрів оборони під час зустрічі в Римі не змогли домовитися про те, як діяти з сотнями іноземних бойовиків, затриманих SDF у Сирії.

Одним з варіантів є можливість екстрадиції полонених до країн походження для проведення суду.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії не хоче, щоб двоє британських бойовиків ІДІЛ з угруповання, відомого як "Бітлз", поверталися назад на батьківщину для суду.

Як відомо, Держдеп США ввів санкції проти обох чоловіків. Вважається, що бойовики були пов'язані з британським терористом, відомим як Джихаді Джон, який з'являвся у декількох відео з зображенням обезголовлених заручників-іноземців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.