Спецпрокурор США звинуватив у брехні адвоката, який працював по справі Тимошенко

Вівторок, 20 лютого 2018, 17:29

Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який проводить розслідування можливих зв'язків членів команди Дональда Трампа із Росією у період президентської кампанії 2016 року, пред'явив звинувачення в дачі неправдивих свідчень адвокату Алексу Ван Дер Зваану.

Про це повідомляє Bloomberg.

Алекс Ван Дер Зваан (Alex Van Der Zwaan) був звинувачений 16 лютого федеральним судом у Вашингтоні в тому, що надав неправдиві свідчення слідчим про розмови, пов'язані зі звітом, який він допоміг готувати для розгляду справи над Юлією Тимошенко.

Він був допитаний з приводу роботи у фірмі "Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom" в 2012 році в інтересах Міністерства юстиції України.

Повідомляється, що він нібито збрехав слідчим про його минулі зв'язки з Річардом Гейтсом, якому разом із колишнім керівником президентської кампанії Трампа Полом Манафортом висунули звинувачення за 12 пунктами у жовтні минулого року.

Адвокат нібито також збрехав про свої переговори з якоюсь "особою А."

У прокуратурі США повідомили, що Ван Дер Зваан видалив та не зміг надати електронні листи, які запросили спецпрокурор та юридична компанія.

За даними Washingtonexaminer, Ван Дер Зваан, виданий юрист "Skadden, Arps, Slate Meagher & Flom", є зятем російського олігарха Германа Хана. Однак, його професійна сторінка на сайті фірми вже видалена.

Раніше повідомлялося, що спеціальний прокурор США Роберт Мюллер висунув обвинувачення 13 російським громадянам і трьом російським компаніям, звинувативши їх у втручанні у вибори в США в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.