Frontex: у 2017 році африканці склали дві третини нелегалів в ЄС

Середа, 21 лютого 2018, 15:09

Південні кордони Європейського Союзу в Середземному морі будуть залишатися під тиском африканських мігрантів, які намагатимуться досягти Європи цього року.

Про заявив глава кордонного агентства ЄС Frontex Фабріс Леггері, повідомляє Euractiv.

Близько 119 000 африканців були затримані минулого року при спробі нелегально потрапити до ЄС з Лівії на невеликих човнах контрабандистів. Понад 42 000 мігрантів прибули з Туреччини до Греції та ще 23 000 прямували з Алжиру та Марокко до Іспанії.

У Frontex зазначають, що африканські громадяни складають майже дві третини з 205 000 людей, які в минулому році намагалися незаконно прибути до Європи.

У 2017 році сирійці та нігерійці склали по 9% від загальної кількості прибулих, далі йдуть громадяни Кот-д'Івуара, Гвінеї та Марокко.

"Тиск, нелегальний тиск міграції на наші південні кордони в Середземному морі залишатиметься на дуже високому рівні у 2018 році", - сказав Леггері.

Кількість мігрантів на маршруті Лівія-Італія знизилася з минулого липня, оскільки лівійська берегова охорона та органи влади - під тиском Італії та ЄС - почали блокувати маршрути контрабандистів. Втім кількість прибулих до Іспанії мігрантів збільшились більш ніж удвічі з 2016 року.

Він сказав, що використання більш міцних гумових човнів на цьому так званому західному середземноморському шляху передбачало збільшення активності людей-контрабандистів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.