Швейцарські депутати працюють над поверненням Росії в ПАРЄ – посол

Четвер, 22 лютого 2018, 11:50

Швейцарські депутати активно працюють над тим, щоб Росія в недалекому майбутньому повернулася в Парламентську асамблею Ради Європи (ПАРЄ).

Про це заявив посол Швейцарії в Росії Ів Росьє, повідомляє Swissinfo.

"Повернення російської парламентської делегації в ПАРЄ є пріоритетним завданням. Швейцарці активно над цим працюють. Скоро відбудеться засідання спеціальної комісії з паном Ніколетті і паном Ягландом, де будуть обговорюватися ці питання. Потрібно обговорити, як домогтися того, щоб російська делегація могла повернутися на умовах, що влаштовують її", - розповів він.

Як уточнив Росье, швейцарські парламентарі мають намір всіляко сприяти врегулюванню цього питання, щоб вже до кінця року всі нюанси були усунені і як мінімум в наступному році російська делегація почала роботу в ПАРЄ.

Можливість повернення Росії в ПАРЄ також обговорювали під час лютневого візиту російської делегації в Берн спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін і голова Національної ради Швейцарії Домінік де Буман, який тоді заявив, що в рамках РЄ делегація Швейцарії заявляє про те, що буде "розглядати в цілому цю проблему і намагатися її вирішити ".

Нагадаємо, росіяни хочуть повернутися до ПАРЄ через зміни до регламенту.

Бюро ПАРЄ створило спеціальну групу, яка займеться питанням представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто поверненням представників РФ до складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

На червневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи може бути представлений проект рішення про зміна до правил та процедур ПАРЄ, ухвалення якого вимагають в РФ.

Читайте також на сайті "Європейської правди" статтю: "РФ до осені чекають: стала відомою схема зняття санкцій з Росії в ПАРЄ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.