ЄС додатково надасть 50 млн євро африканським антитерористичним силам

П'ятниця, 23 лютого 2018, 11:39

Європейський Союз оголосив надасть додаткові 50 мільйонів євро спільним контртерористичним силам у західноафриканському регіоні Сахель.

Про це повідомляє The Associated Press.

Міжнародні сили в Сахелі нараховують 5000 військових, вони патрулюють в переважно пустельних регіонах на заході Африки, в тому числі поблизу Лівії, яка є основною точкою транзиту для тисяч африканських мігрантів, які нелегально прямують до Італії.

Міжнародні сили діють для охорони кордонів Буркіна-Фасо, Чаду, Малі, Мавританії та Нігеру. "Сахель є одним з європейських кордонів. Сахель - це щит, який ніколи не повинен тріснути", - сказав президент Нігеру Махамаду Іссофу.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав близько 30 європейських та африканських лідерів у Брюсселі зробити фінансові внески "на рівні, який необхідний для уникнення загрози", оскільки загроза екстремізму зростає.

50 мільйонів євро від ЄС будуть надані на додаток до загальної суми у 250 мільйонів євро, які вже були виділені різними країнами, включаючи $100 мільйонів від Саудівської Аравії, близько 90 мільйонів євро з ЄС та її країн-членів та $60 мільйонів від США.

Але ЄС наполягає на тому, що мова йде не лише про безпеку. Брюссель говорить про необхідність розвивати гуманітарну допомогу в регіоні.

"Ми повинні підтримувати ці п'ять країн, особливо, щоб дати надію наступним поколінням, щоб вони мали також майбутнє у своїй власній країні", - заявив прем'єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.