Країнам ЄС після Brexit доведеться платити більше - Юнкер

П'ятниця, 23 лютого 2018, 13:31

Країнам Європейського союзу, очевидно, доведеться збільшити внески у європейський бюджет після виходу Великої Британії із блоку.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер перед початком неформального саміту лідерів 27 країн ЄС у Брюсселі.

"Якщо ми хочемо втілити нові пріоритети, нові політики і якщо ми не бажаємо скорочувати існуючі програми, то, очевидно, що країни мають платити більше", - сказав Юнкер.

Він також не став коментувати вчорашню зустріч британського уряду, яка тривала понад вісім годин і на якій було ухвалено рішення, що наступного тижня Тереза Мей офіційно представить нові пропозиції для другої фази переговорів щодо Brexit.

Президент Литви Даля Грибаускайте раніше заявила, що Євросоюзу після Brexit доведеться збільшувати свій бюджет або скорочувати певні програми, якщо буде вирішено залишити його на поточному рівні.

Питання формування довгострокового бюджету ЄС на 2021-2027 роки, коли Британія вже вийде з ЄС, стане головним питанням самміту.

У той час як Євросоюз потребує додаткових витрат на оборону, безпеку та міграцію, бюджет ЄС недораховуватиметься 10 мільярдів євро щороку через вихід Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.