Brexit не буде руйнівним для Нідерландів, але матиме наслідки – прем’єр

П'ятниця, 23 лютого 2018, 13:01

Нідерланди, як і решта країн Євросоюзу, прагнуть зберегти тісні торговельні стосунки з Великою Британією після її виходу з ЄС.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте перед початком неформального саміту лідерів 27 країн ЄС у Брюсселі.

"Brexit не буде руйнівним для Нідерландів, але матиме певні наслідки для нас. Ми маємо значні торгівельні стосунки з Британією і саме тому, ми, як добрі друзі, передали від імені ЄС прохання Терезі Мей надати якомога чіткішу позицію, чого конкретно хоче британський уряд під час другої фази переговорів", - сказав Рютте.

Він підкреслив, що всі 27 країн ЄС єдині в тому, що хочуть зберегти найтісніші зв’язки з Британією, але доступ до внутрішнього ринку (ЄС, - ред.) означає виконання зобов’язань.

"Доступ до митного союзу також означає виконання зобов’язань. Якщо ти чогось хочеш, це означає необхідність виконання правил, яких ми всі дотримуємося", - додав Рютте.

Нагадаємо, у нових пропозиціях британського уряду йдеться про те, що перехідний період після Brexit повинен тривати стільки часу, скільки потрібно для "підготовки та впровадження нових процесів та нових систем".

ЄС раніше заявив, що перехідний період, під час якого Британія мала б продовжувати застосовувати правила спільноти, має закінчитися 31 грудня 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.