Ердоган заявив, що під його контролем вже понад 400 кв. км території на півночі Сирії

П'ятниця, 23 лютого 2018, 14:51

Президент Туреччини Раджеп Таїп Ердоган заявив, що турецькі сили взяли під контроль 415 квадратних кілометрів території в рамках операції в сирійському районі Афрін.

Про це повідомляє Anadolu.

"Ми нейтралізували 1873 терориста та маємо під нашим контролем 415 квадратних кілометрів території", - сказав він на зустрічі з регіональними керівниками керівної партії "Справедливості і розвитку".

Зазначається, що турецька влада часто використовує слово "нейтралізований", маючи на увазі тих, хто здався, був вбитий або захоплений в полон.

"Операція триватиме з новою стратегією після того, як центр міста Афрін буде оточений, що скоро відбудеться, і терористи будуть відрізані від контактів із зовнішнім світом", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, у січні Туреччина розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.