У Чорногорії опозиція бойкотуватиме засідання парламенту, на якому виступить Юнкер

Вівторок, 27 лютого 2018, 18:50

У Чорногорії опозиція, в тому числі проросійські сили, бойкотуватиме засідання парламенту, на якому має виступити президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTCG.

Про свої наміри бойкотувати оголосили партії Громадянський рух URA, Demos і проросійський "Демократичний фронт".

Лідери двох перших партій зустрілися з головою представництва ЄС у Чорногорії Аівом Оравом і пояснили, що раді візиту Юнкера і їхній бойкот жодним чином не стосується його вситупу у парламенті.

"Ми не відвідаємо засідання нелегітимного парламенту, сформованого за анти європейськими принципами. Ми поважаємо пана Юнкера і його візит нас тішить, наша відмова від участі не спрямована проти нього" сказав лідер громадянського руху URA  Дратан Абазович.

Глава партії Demos Міодраг Лекіч заявив, що причини бойкоту роботи парламенту опозицією незмінні – відсутність вільних і чесних виборів.

У "Демократичному фронті" в свою чергу заявили, що не хочуть бути декорацією для Юнкера, і демонстрацією того, що у Чорногорії є парламентська опозиція.

Як відомо, балканське турне Юнкера триватиме з 26 лютого по 1 березня. Він відвідає Белград, Подгорицю, Приштину, Сараєво, Скоп'є та Тирану, а завершить поїздку візитом до Софії, яка найближчі півроку головує в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: