Порошенко: до кінця дня очікуємо на добрі новини з Брюсселя та Стокгольма

Середа, 28 лютого 2018, 15:43

У середу Петро Порошенко очікує на схвалення Єврокомісією нової програми макрофінансової допомоги для України та рішення Стокгольмського арбітражу за справою транзитного контракту.

Про це президент заявив під час прес-конференції у середу.

"Щоб додати вам оптимізму, я скажу, що сьогодні ми очікуємо декілька добрих новин. Сьогодні Європейська комісія має прийняти або вже прийняла рішення про запропонування Україні нової макрофінансової допомоги", - сказав президент.

"Ми чекаємо новин нарешті зі Стокгольма. Я маю сподівання, що це відбудеться саме сьогодні. Не виключено, що під час нашої прес-конференції", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, на засіданні Європейської комісії у середу заплановане обговорення програми надання макрофінансової допомоги для України.

Міністр фінансів Олександр Данилюк раніше повідомив, що Єврокомісія затвердила нову програму макрофінансової допомоги. На сайті Єврокомісії поки немає повідомлення щодо нової програми макрофінансової допомоги.

Україна сподівається у 2018 році на початок дії нової програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої буде близький до 1,8 млрд євро.

Також у середу Стокгольмський арбітраж повинен ухвалити рішення за справою транзитного контракту. Рішення визначить ситуацію з "живими" коштами НАК "Нафтогаз України" для розрахунку за газ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: