У Словаччині заборонили інформувати політиків про розслідування вбивства журналіста

Середа, 28 лютого 2018, 19:03

Генеральний прокурор Словаччини Ярослав Чіжнар заборонив надавати політикам інформацію про хід розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка та його дівчини Мартіни Кушнірової.

Про це повідомляє Noviny.sk.

За словами речниці прокуратури, генеральний прокурор, враховуючи чутливість справи та з метою запобігти витоку інформації, що може перешкодити слідству, дав розпорядження не інформувати громадськість та політиків про хід слідства до тих пір, поки така інформація не буде мати негативних наслідків для розслідування.

"Генеральний прокурор звертає особливу увагу на цю справу. Абсолютним пріоритетом є - прояснити факти, виявити і покарати винних, і тому будь-яка інформація зараз є контрпродуктивною", - додала вона.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Як відомо, міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка. 

Також у відставку йдуть секретар урядової ради безпеки Вільям Ясан та помічниця прем'єр-міністра Марія Троскова через інформацію про зв'язки із членом італійської мафії, який фігурує у журналістському розслідуванні Яна Куцяка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: