У Брюсселі почався суд у справі підозрюваного у терактах в Парижі

відео
Понеділок, 5 лютого 2018, 09:29

У Бельгії сьогодні відбудеться судове засідання у справі Салаха Абдеслама – єдиного підозрюваного, який вижив після терактів у Парижі в 2015 році.

Про це повідомляє Le Soir.

Суд у Брюсселі не стосується безпосередньо терактів у Парижі, обвинувачення стосуються перестрілки Абдеслама з бельгійськими поліцейськими під час спецоперації із його затримання.

Серед нападників був брат Абдеслама Брахім, який загинув, підірвавши вибухівку біля одного з ресторанів. Абдеслама заарештували в Брюсселі через чотири місяці після терактів.

Абдеслам є громадянином Франції і його утримують у в’язниці неподалік Парижа. За даними ЗМІ, сьогодні близько 4 ранку з в’язниці виїхали три машини у супроводі мотоциклістів. Очевидно, це був конвой, який доставив Абдеслама на суд до Брюсселя.

Близько 9 ранку підозрюваного привезли до суду. Понад 200 поліцейських будуть охороняти будівлю. Після судового засідання він повернеться до французької в’язниці.

У суді крім Абдеслама перебуватиме його 24-річний Софіан Аярі, якого звинувачують у нелегальному володінні зброєю та спробі вбивства поліцейських. Якщо їх визнають винними, то їм загрожує до 40 років позбавлення волі.

Французькі прокурори вважають, що Абдеслам відіграв ключову роль у теракті в Парижі, але він відмовився співпрацювати з слідчими. У Франції його судитимуть не раніше ніж у 2020 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.