Україна сподівається, що рішення Конституційного суду Польщі "дозволить перегорнути сторінку"

Вівторок, 6 лютого 2018, 19:05

Україна сподівається, що подальший діалог і рішення Конституційного суду Польщі щодо скандального закону про Інститут національної пам’яті "дозволить перегорнути сторінку".

Про це заявило Посольство України в Польщі у своєму Twitter у відповідь на рішення президента Анджея Дуди підписати закон та направити його на розгляд Конституційного суду.

"Віримо, що дальший діалог України і Польщі та рішення Конституційного суду Польщі дозволить перегорнути цю сторінку і йти вперед", - зазначили в посольстві.

У посольстві підкреслили, що позиція України, висловлена президентом Петром Порошенком, прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, Верховною Радою та МЗС України щодо закону про Інститут нацпам'яті Польщі залишається без змін.

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда підпише суперечливі зміни до польського закону про Інститут національної пам’яті та направить їх на розгляд Конституційного суду.

Як відомо, закон про Інститут національної пам’яті серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Верховна рада України ухвалила заяву із засудженням оновленого польського закону.

Президент Петро Порошенко різко розкритикував ухвалений законопроект, зазначивши, що він не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польшею.

МЗС України заявило, що Польща намагається зобразити українців "злочинними націоналістами".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.