У Польщі кажуть про зниження градусу суперечки з Брюсселем

Четвер, 8 лютого 2018, 20:49

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович не виключив "модифікації" судової реформи заради досягнення порозуміння з Єврокомісією, якщо польська влада визнає зміни обґрунтованими.

Про це він заявив після зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом, повідомляє TVP Info.

Як зазначається, жодна зі сторін після зустрічі не заговорила про перелом у суперечці на лінії Варшава-Брюссель, однак було помітне покращення загальної атмосфери розмов.

"Атмосфера є дуже доброю. Я маю надію, що ми знайдемо розв’язання протягом наступних тижнів-місяців" - сказав Тіммерманс.

"Ми шукаємо розв’язання, переконуємо у нашій правоті. Побачимо, який буде ефект, але напевно температура суперечки вже знижена" - заявив у свою чергу Чапутович.

Він також припустив можливість зміни окремих положень судової реформи, у разі їх обґрунтування.

"Діалог триває. Я запросив Франса Тіммерманса до Варшави, щоб він зустрівся зі мною, а також з головою Конституційного суду і іншими людьми, щоб потім продовжити з'ясування певних нюансів реформування нашої системи судоустрою" - додав він.

За словами міністра, зараз ніщо не вказує на те, щоб голосування Ради ЄС у справі Польщі відбулося найближчим часом.

Нагадаємо, у грудні Єврокомісія вирішила ініціювати так званий процес статті 7 проти Польщі з приводу судової реформи в країні, що може призвести до призупинення права голосу Польщі в ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.