Туреччина видала ордер на арешт лідерки прокурдської партії за критику операції в Сирії

П'ятниця, 9 лютого 2018, 13:00

Туреччина видала ордер на арешт 17 осіб, у тому числі лідерки головної прокурдської політичної партії через протест щодо наступальних військових дій у Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

З початку військової операції в Афріні на північному заході Сирії майже три тижні тому, турецька влада заявила, що буде заарештовувати тих, хто критикує або виступає проти цього.

Близько 600 осіб вже були затримані на акціях протесту або після публікації в соціальних мережах критики щодо турецької операції "Оливкова гілка".

В прокуратурі Анкари повідомили, що було видано ордери на арешт ще 17 підозрюваних, яких звинувачують у спробі провести вуличні протести і сутички під виглядом опозиції щодо наступу в районі Афрін.

Серед них є Серпіл Кемальбей (Serpil Kemalbay), співголова Демократичної народної партії (ДНП), яка є другою найбільшою опозиційною партією у парламенті.

Фото AFP 

Повідомляється, що ДНП -  єдина велика політична партія, яка протистоїть операції під назвою "операція Оливкова Гілка" проти курдських повстанців в Афріні.

Партія планує провести свій щорічний з'їзд в Анкарі в неділю.

Другий співголова партії Селахаттін Демірташ вже перебуває у в'язниці за підозрою у зв'язках з курдськими бойовиками.

Нагадаємо, Туреччина 21 січня розпочала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), що належать до коаліції "Демократичних сил Сирії" (SDF).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK. Втім, курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.