Президент Італії попередив про серйозні ризики крайнього націоналізму

П'ятниця, 9 лютого 2018, 19:01

Президент Італії Серджо Матарелла у п’ятницю попередив про серйозні ризики крайнього націоналізму у розпал передвиборчої кампанії до парламенту.

Про це повідомляє The Local.

Президент виступив напередодні дня пам'яті масових убивств  у 1943-1945 роках. У ці роки Другої світової війни югославські партизани знищили тисячі італійців Венеції-Джулії, Істрії та Далмації.

"День пам'яті відзначає болісну главу в історії нашої країни [...] трагедію, спричинену розрахованою ініціативою провести чистки на етнічній та національній основі. Вбивства, насильство і страждання не можна забувати, применшувати чи придушувати", - сказав Матарелла.

Ці події "змушують нас усвідомити тяжкі ризики крайнього націоналізму, етнічної ненависті та систематичного насильства на основі ідеології", сказав Матарелла.

Расизм та імміграція стали центральними питаннями у італійській парламентській виборчій кампанії. З 2014 року в Італію прибули понад 630 тисяч мігрантів.

В суботу в італійському місті Мачерата прихильник ультраправих відкрив вогонь по людях та поранив декількох вихідців із країн Африки. Він пішов на це після того, як дізнався про арешт нігерійця за підозрою у причетності до смерті 18-річної жінки.

В четвер ввечері між поліцією та ультраправими демонстрантами, які вийшли на захист дій стрілка, у Мачераті виникли сутички. Поліція розганяла несанкціонований протест кийками.

Вибори до італійського парламенту відбудуться у березні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.