Університет Сороса в Будапешті, якому загрожувало закриття, отримав акредитацію

Четвер, 1 березня 2018, 14:27

Центральноєвропейський університет (CEU) у Будапешті, заснований філантропом і мільярдером Джорджем Соросом, якому загрожувало закриття через новий закон про вищу освіту, отримав акредитацію на наступні п'ять років.

Про це повідомляє The New York Times.

"Наш університет пишається тим, що отримав повторну акредитацію тут, в Угорщині, куди ми належимо", - заявив президент та ректор Центральноєвропейського університету Міхаель Ігнатьєв.

Як відомо, минулого року університет став центром широкої кампанії проти Сороса, яку проводить уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана, хоча заклад стверджував, що мільярдер більше не відіграє ролі в його діяльності.

Нагадаємо, минулого року в Угорщині ухвалили закон про вищу освіту з поправками, які дозволяють закрити Центральноєвропейський університет (CEU), заснований в 1991 році філантропом і мільярдером Джорджем Соросом. Закон передбачає посилення правил для університетів з країн, що не входять в ЄС, змушуючи їх до закриття, якщо вони не мають двосторонньої угоди з країною походження.

Новий закон викликав хвилю критики серед університетів по всьому світу, США та ЄС.

У жовтні минулого року Центральноєвропейський університет (CEU) в Будапешті підписав угоду з коледжем Бард в Нью-Йорку з метою надання освітніх заходів у штаті Нью-Йорк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.