Македонія прибрала статую давньогрецького царя з аеропорту, щоб задовольнити Афіни

фото
Четвер, 1 березня 2018, 17:11

Як жест доброї волі для сусідньої Греції, Македонія прибрала статую давньогрецького воїна-царя Александра Великого зі свого головного терміналу в міжнародному аеропорту у Скоп'є.

Про це повідомляє The Associated Press.

Двометрова статуя була встановлена в аеропорту у 2011 році, і  є подарунком турецької компанії TAV, що управляє аеропортом. Статуя була прибрана у четвер, 1 березня.

 Фото AP

Як відомо, попередній консервативний уряд Македонії під час свого десятирічного правління, встановив багато статуй Александра Македонського та назвав на честь нього головне шосе та аеропорт у Скоп'є.

Ці дії розлютили Грецію, яка вбачає у такій кампанії спробу привласнити її історію.

Як повідомлялося, влада Македонії почала замінювати дорожні знаки на головній автомагістралі країни, названій попередньою владою на честь Александра Македонського.

Нещодавно уряд Македонії також вирішив перейменувати головний аеропорт країни, який був названий на честь Александра Македонського. Тепер він називатиметься "Міжнародний аеропорт Скоп'є".

Як відомо, Греція вважає, що Македонія "вкрала" назву в однієї з північних грецьких провінцій, і через це блокує діалог щодо вступу країни до НАТО і ЄС.

Суперечка триває з 1991 року - часу здобуття незалежності Македонією, яка до того носила назву Соціалістична республіка Македонія, що не викликало спротиву з боку Греції. Після 1991 року Греція вважає, що назва держави є узурпацією назви її історичної провінції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: