Демократи Палати представників США вимагають у Трампа запровадити санкції проти РФ

Вівторок, 13 березня 2018, 09:14

Понад дві третини законодавців-демократів Палати представників закликали президента Дональда Трампа запровадити санкції проти Росії.

Про це повідомляє Голос Америки.

Щонайменше 137 демократів Палати представників підписали листа, в якому "рішуче закликали" Трампа дотриматися вимог закону, який він підписав улітку минулого року, і згідно з яким санкції накладено на осіб, що втримують ділові відносини з російськими збройними силами і розвідувальними організаціями.

"Ми рішуче закликаємо вас змінити курс, дотримуватися букви й духу закону, та продемонструвати, що безпека нашої країни та достовірність виборів недоторканні", сказано в листі.

Вони сказали, що Трамп пропустив визначений на 29 січня кінцевий термін для накладення санкцій, відомих як "Протидія супротивникам Америки через санкції".

Члени Конгресу, як республіканські прихильники Трампа, так і демократи, чинять тиск на адмінінстрацію для покарання Росії за те, що спікер Пол Раян назвав "підлою і систематичною атакою" на президентську кампанію 2016 року, і щоб запобігти можливому іноземному втручанню у проміжні вибори, які відбудуться у листопаді цього року.

Росія заперечила, що вона намагалася втручатися в американські вибори. Трамп заперечує будь-яку таємну змову між працівниками його кампанії і Москвою.

Як повідомлялося, республіканці у розвідувальному комітеті Палати представників США прийшли до висновку, що змови чи взаємодії передвиборного штабу Дональда Трампа і Росії не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: