Президент Єврокомісії: Британія ще шкодуватиме про вихід з ЄС

Вівторок, 13 березня 2018, 13:06

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер переконаний, що Велика Британія в майбутньому шкодуватиме про вихід із Європейського союзу.

Про це він сказав під час виступу у Європарламенті, де сьогодні проходили дебати щодо Brexit, повідомляє ВВС.

Під час свого виступу Юнкер підкреслив, що вихід Британії з ЄС повинен відбутися 29 березня 2019 року і ця фраза викликала оплески британських депутатів-євроскептиків.

У відповідь він сказав, що настане час, "коли ви будете шкодувати про своє рішення".

Юнкер також зазначив, що "зростає терміновість" досягти домовленості про впорядкований вихід Британії з ЄС. Він додав, що не хоче, щоб громадяни ЄС стали "жертвами Brexit" і підкреслив важливість забезпечення їхніх прав.

"Я б вважав за краще, щоб Британія не приймала рішення про вихід з Європейського Союзу, але кожен, хто залишає ЄС, повинен чітко знати, що це означає", - сказав він.

"Якщо ви вирішили відмовитися, залишити позаду загальні угоди і правила, тоді ви повинні погодитися, що речі не можуть залишатися такими, як вони є", - додав Юнкер.

Раніше повідомлялося, що компанії у Великій Британії та Європейському Союзі зіткнуться з додатковими витратами у 65 мільярдів євро, якщо не буде досягнуто угоди про Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.