Франція прийме рішення щодо РФ після отримання доказів у справі Скрипаля

Середа, 14 березня 2018, 16:27

Франція прийматиме будь-які рішення щодо Росії у контексті отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Британії після отримання доказів.

Про це заявив речник французького уряду Бенжамен Гріво, повідомляє Reuters.

Назвавши напад на Скрипаля та його доньку "дуже серйозним актом", Гріво сказав, що Париж чекає на докази, перш ніж приймати рішення про те, чи вживати будь-які контрзаходи із солідарності зі своїм "стратегічним союзником" у Лондоні.

"Як тільки елементи будуть надані, будуть прийняті рішення", - заявив Гріво після того, як британський прем'єр-міністр Тереза Мей оголосила про нові обмежувальні заходи проти РФ.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатівта припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

12 березня Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Як відомо, отруєні росіяни були знайдені непритомними в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею "замах на вбивство", хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

Детальніше про отруєння колишнього російського шпигуна читайте на УП в статті "Історія Скрипаля: вино, вербовка і помста Кремля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.