Постпред Британії в ООН: РФ порушила Конвенцію про заборону хімічної зброї

Четвер, 15 березня 2018, 09:28

Заступник постпреда Великої Британії в ООН Джонатан Аллен звинуватив Росію в порушенні статуту ООН та Конвенції про заборону хімічної зброї у зв'язку з інцидентом у Солсбері.

Про це повідомляє The Guardian.

Представляючи справу Великої Британії в Раді Безпеки ООН у середу, Аллен заявив, що Росія "серйозно порушила Конвенцію про заборону хімічної зброї, приховавши інформацію про свою програму "Новачок".

"Це не був звичайний злочин. Це було незаконне застосування сили, порушення... статуту Організації Об'єднаних Націй, основи міжнародного права", - сказав Аллен.

Росія заявила в Раді Безпеки ООН, що вона ніколи не створювала та не досліджувала нервово-паралітичну речовину "Новачок", яку, за даними Британії, було використано для отруєння колишнього шпигуна РФ та його дочки.

Однак на засіданні Британія отримала підтримку від своїх союзників у Раді Безпеки ООН, в тому числі і США, на тлі запеклих дебатів у середу ввечері.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Детальніше про реакцію світу на події в Британії читайте у статті "Європейської правди": "Скромні санкції" за отруєння шпигуна: як світ підтримав Британію у боротьбі з Кремлем".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: