Клімкін: Україна не дозволить розпалювати міжетнічні суперечки на Закарпатті

П'ятниця, 2 березня 2018, 15:24

Глава МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна не дозволить розпалювати міжетнічні суперечки на Закарпатті.

Про це він заявив під час прес-конференції у Львові, повідомила прес-служба МЗС у Twitter.

"Ми маємо захистити українських угорців. Це наш прямий обов'язок. Ми не дамо розпалювати міжетнічні суперечки на Закарпатті на шкоду і угорським, і українським інтересам", - заявив глава МЗС.

Нагадаємо, в Ужгороді 27 лютого у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу та підірвала його.

Це вже друга спроба нападу на офіс КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Того ж дня стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі 4 лютого будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. (детальніше - в статті "Польська фаланга Путіна: хто стоїть за підпалом спілки угорців в Ужгороді")

Відразу після нападу у спілці угорців, чию будівлю підірвали в Ужгороді, заявили, що за підривом не можуть стояти українці.

Проте згодом голова Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) Ласло Брензович звинуватив у "теракті" в Ужгороді антиугорську кампанію в українських ЗМІ, таким чином представники угорської нацменшини кардинально змінили свою позицію щодо винуватців нападу.

Напередодні, 1 березня, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив Україну в нападі на спілку угорців та "руйнуванні" мовного закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.