У четвер Францію чекають масштабні перебої роботи залізниці

Середа, 21 березня 2018, 11:36

У четвер французи по всій країні зіштовхнуться з порушеннями роботи залізниці через протести працівників у зв’язку з планами уряду реформувати національну залізничну компанію SNCF, яка загрузла у величезних боргах.

Про це повідомляє Reuters.

Минулого тижня профспілки повідомили, що оголосять масштабні страйки на початку квітня. Та, за словами міністра транспорту, чимало профспілок планують провести протест держслужбовців у четвер. Це призведе до скорочення залізничних послуг майже на половину.

"У підсумку завтра очікуються серйозні порушення в роботі залізниці", - заявила міністр транспорту Елізабет Борн.

Профспілки вирішили дати бій уряду через його плани провести найбільшу реформу SNCF з часу націоналізації залізниці у 1930-их роках. Уряд, зокрема, планує скоротити пільги, які отримують 260 тисяч працівників залізниці та погасити борг у розмірі 45 мільйонів євро.

Страйки мали розпочатися з 3 квітня. Французькі залізничники планують страйкувати два дні на тиждень протягом трьох місяців. Четвергові протести не є частиною запланованих страйків, вони організовані з метою продемонструвати незгоду службовців з планами уряду змінити систему виходу на пенсію.

У Франції залізничники йдуть на пенсію у віці 57,5 років, тоді як люди приватного сектору у віці 62 років. Машиністи виходять на пенсію вже з початку 50 років.

Реформа у залізничній сфері передбачає аж 43 зміни, включаючи закриття дрібних збиткових залізничних ліній в сільських районах.

Повідомляється, що Макрон хоче скоротити 120 тисяч робочих місць у державному секторі протягом п'ятирічного терміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: