Литовські прикордонники затримали російський тягач з нелегалами

Четвер, 22 березня 2018, 13:27

Литовські прикордонники затримали у пункті пропуску на кордоні з Білоруссю російський тягач, в причепі якого знаходилися 14 нелегальних мігрантів зі Шрі-Ланки.

Про це повідомляє портал Delfi.

У середу після півночі на КПП Лаворішкес приїхав тягач Scania з напівпричепом Trailor. Обидва транспортні засоби були з російськими номерами. Тягачем керував 49-річний громадянин Росії, який пред'явив документи.

У напівпричепі був вантаж пластику. У прикордонників вантаж тягача викликав підозри, тому було вирішено перевірити його на рентгені.

Побачивши фігури людей, прикордонники вирішили, що це манекени. Однак митники повідомили прикордонників, що в напівпричепі знаходяться люди.

З'ясувалося, що між піддонами з пластиком перебували 13 чоловіків і 1 жінка. Люди сильно замерзли, їх ноги посиніли, вони насилу пересувались. З напівпричепа їх буквально винесли на руках.

Нелегали назвалися громадянами Шрі-Ланки. Вони розповіли, що їхали у причепі кліька днів і мали на меті потрапити у Західну Європу.

Розпочато розслідування за фактом перевезення нелегалів небезпечним для життя людей способом і незаконного перетину кордону. Нелегалам загрожує штраф, арешт або позбавлення волі на строк до 2 років. Водієві загрожує позбавлення волі на термін до 8 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.