СБУ викрила банду, яка на замовлення РФ паплюжила польські і єврейські пам'ятки

фото
Четвер, 22 березня 2018, 14:01

СБУ повідомила про викриття організованої банди, яка на замовлення російських спецслужб паплюжила польські та єврейські пам’ятки.

Як повідомляє прес-служба СБУ, зловмисники здійснювали злочини, "спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та завдання шкоди міжнародному іміджу України".

Правоохоронці встановили, що учасники угруповання причетні до здійснення низки актів вандалізму щодо об’єктів польської та єврейської культурно-релігійної спадщини на території Сумської та Волинської областей.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили вісім тротилових шашок, п’ять гранат РГД-5, холодну зброю, антиукраїнську символіку та інші матеріали, які підтверджують їх протиправну діяльність, зазначають у відомстві.

 
 

У ніч на 26 грудня минулого року селі Мельники Шацького району на Волині зловмисники обмалювали та розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях з червоною армією.

Крім того, у ніч на 30 грудня минулого року вандали нанесли антисемітський напис на будівлі іудейської громади "Єврейський дім" у Сумах.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.