Зловживання даними Facebook: відсторонено директора Cambridge Analytica

Середа, 21 березня 2018, 08:52

Правління британської консалтингової компанії Cambridge Analytica, яку звинувачують у зловживанні даними 50 млн користувачів Facebook, відсторонило генерального директора Александра Нікса.

Про це повідомляє ABC News.

Рада директорів компанії заявила, що коментарі Нікса, які за допомогою прихованої зйомки записав британський Channel 4, та інші звинувачення "не відображають цінності та роботу фірми, а його відсторонення віддзеркалює серйозність, з якою правління розглядає це порушення".

Нікса було відсторонено негайно на час проведення внутрішнього розслідування.

Компанія Facebook перебуває під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими об’ємами даних, отриманих через Facebook, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах.

Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанію.

Британський комісар із захисту інформації Елізабет Денем домагається ордеру на обшук Cambridge Analytica.

У понеділок керівника Cambridge Analytica показали у прихованій зйомці в ефірі Channel 4 News. На відео Нікс розповідає, як його компанія може дискредитувати політиків в інтересах свої клієнтів.

Керівництво Європейського парламенту запросило засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга надати пояснення з приводу скандалу із зловживанням персональними даними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.