У Сеймі Польщі обговорили роль спецслужб РФ в польсько-українських відносинах

П'ятниця, 23 березня 2018, 12:53

Комісія Сейму Польщі з питань діяльності спецслужб обговорила вплив російських спецслужб на польсько-українські відносини.

Про це повідомляє TVP Info.

У засіданні комісії взяли участь представники польських спецслужб.

Глава комісії Марек Опьола розповів, що представникам спецслужб ставили два питання: з одного боку про те, що діється в Україні стосовно до поляків і Польщі, а з другої – що діється у Польщі повідношенню до українців і України.

"Ми питали, чи зв’язки чіткі і чи шляхи ведуть до спецслужб Російської Федерації. Ми також питали, чи така діяльність є частиною гібридної війни Росії", - розповів депутат.

За словами Опьоли, через таємницю слідства детальну інформацію парламентська комісія зможе отримати лише після завершення процедури. Про результати депутатів повідомить прокуратура відразу після завершення дій.

Комісія Сейму заслухала звіти генерала Служби внутрішньої розвідки Анджея Ковальського, заступника глави Служби контррозвідки полковника Мачея Шпанковського, заступника начальника штабу Агентства внутрішньої безпеки Норберта Лоби та директорів відділів Агентства розвідки.

Раніше Опьола говорив, що комісія серед іншого розгляне інцидент з підпалом поляками спілки угорців в Ужгороді.

Нагадаємо, Агентство внутрішньої безпеки Польщі проводить слідство у справі підпалення польськими громадянами, членами праворадикальної організації "Фаланга", будинку центру угорської культури в Ужгороді. Трьох підозрюваних у цьому злочині Агентство внутрішньої безпеки затримало 21 та 22 лютого, двох з них арештував суд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.