У Барселоні починаються протести після арешту каталонських політиків

відео
П'ятниця, 23 березня 2018, 20:49

У Барселоні починаються акції протесту після рішення Верховного суду Іспанії про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Організатори протестів заявляють, що акції на підтримку затриманих політиків відбудуться у всіх каталонських муніципалітетах.

На вулиці Барселона вже вийшли тисячі людей, які тримають фотографії затриманих політиків і вимагають їхнього звільнення. Протестувальники також вийшли на акції у Жироні, Льєйді і Таррагоні.

Муніципальні організації підкреслюють, що вони хочуть показати, що відмовляються визнавати судові рішення, яким "переслідуються політичні представники каталонців", тому що такі рішення "спотворюють волю народу Каталонії".

"Сьогодні, незалежно від того, що відбувається, ми будемо виходити на вулиці, щоб засудити диктатуру держави і сказати "так" Республіці, яка перемогла на виборах. Всі на вулиці!", - йдеться у заяві "Каталонської національної асамблеї", що виступає за незалежність від Іспанії.

Нагадаємо, суддя Верховного суду Іспанії оголосив рішення про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків, яким висунули звинувачення у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.