Пучдемон провів ніч у в'язниці і постане перед судом у Німеччині

Понеділок, 26 березня 2018, 08:03

Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон провів ніч у тюрмі німецького міста Ноймюнстер і сьогодні постане перед адміністративним судом федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Німецький суддя протягом 48 годин повинен вирішити, чи слід звільнити Пучдемона - як це сталося в листопаді минулого року в Брюсселі, - або залишити його під вартою в очікуванні рішення про екстрадицію, про яку просить Іспанія.

Сьогодні суддя повинен формально засвідчити особу затриманого, а також перевірити європейський ордер на його арешт і підстави для його видачі.

Раніше німецьке видання Kieler Nachrichten повідомило, що Пучдемон збирається подати прохання про політичний притулок в Німеччині.

Його запит у такому випадку розглядатиме Відомство у справах міграції, однак шансів буде небагато, оскільки європейський ордер на арешт, як правило, має пріоритет над таким запитом.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

У Барселоні в неділю ввечері відбулися масові протести через затримання Пучдемона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.