На Балканах з'явився новий маршрут мігрантів до ЄС - через Боснію

Понеділок, 26 березня 2018, 10:09

На Балканах з'явився новий маршрут через Боснію, яким мігранти з Близького Сходу, Азії та Африки намагаються потрапити в Західну Європу.

Про це повідомляє Euractiv.

В 2015 і 2016 роках мігранти потрапляли в Європу переважно через Сербію на так званому "Балканському шляху", який було закрито у березні 2016 року.

До недавнього часу мігранти уникали Боснії та її гірської місцевості, але тепер з'явився альтернативний маршрут з Греції через Албанію, Чорногорію та боснійську територію.

Маршрут відповідає тому, що використовують торговці зброєю та наркотиками, з чого можна зробити висновок про створення злочинних груп з контрабанди людей.

За словами боснійської влади, з початку року в країну незаконно в'їхали 700 мігрантів і майже 800 були перехоплені на кордоні. Більшість з них - сирійці, пакистанці, лівійці або афганці. Власті побоюються, що з закінченням зими потік мігрантів може значно збільшитися.

Міністр охорони здоров'я Боснії Драган Мектик недавно визнав, що "ситуація ускладнюється", заявивши, що в даний час між Грецією та Боснією знаходяться від 45 000 до 50 000 мігрантів, багато хто з яких можуть спробувати потрапити в ЄС через Боснію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.