Італія висилає двох російських дипломатів

Понеділок, 26 березня 2018, 16:52

Італія висилає двох російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, Міністерство закордонних справ Італії заявило про висилку двох російських дипломатів.

"Після рішення, прийнятого Європейською Радою 22 та 23 березня, у знак солідарності з Великою Британією та в координації з європейськими партнерами і союзниками, МЗС сьогодні повідомило про рішення вислати з території Італії протягом тижня двох чиновників посольства РФ в Римі", - цитує Ansa заяву МЗС Італії.

Як відомо, 14 держав Європейського Cоюзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

США прийняли рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття консульства РФ в Сіетлі, в рамках узгоджених зусиль з союзниками, щоб покарати Росію за напад із застосуванням смертоносної нервово-паралітичної речовини на початку цього місяця у Британії.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.