Кім Чен Ин відвідав Китай – перший закордонний візит лідера КНДР

фото
Середа, 28 березня 2018, 07:58

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин цього тижня відвідував Китай з неофіційним візитом і зустрічався з китайський лідером Сі Цзіньпінем.

Про це повідомило офіційне китайське інформагентство Сіньхуа.

Це був перший закордонний візит Кім Чен Ина після того, як він прийшов до влади у КНДР в 2011 році.

Кім Чен Ин та Сі Цзіньпін (фото - xinhuanet.com)

Повідомляється, що візит тривав з неділю по середу. В останні дні іноземні ЗМІ повідомляли, що Кім Чен Ин, ймовірно, перебуває у Пекіні, куди він прибув спецпотягом. Однак офіційного підтвердження інформації тоді не було.

Офіційне повідомлення про візит загалом написане в дусі комуністичних заяв про "дружбу та близькі відносини між двома країнами". Китай заявив, що їхня дружба і співпраця з КНДР має продовжуватися.

 

"Це стратегічний вибір і єдиний правильний вибір, зроблений обома сторонами на основі історії та реальності, міжнародної та регіональної структури та загальної ситуації зв'язків між Китаєм та КНДР. Це не повинно і не буде змінюватися через будь-які окремі події", - сказав Сі Цзиньпін.

Кім Чен Ин зазначив, що ситуація на Корейському півострові починає поліпшуватися, оскільки КНДР "взяла ініціативу щодо пом'якшення напруженості і висунула пропозиції щодо мирних переговорів".

"Наша постійна позиція полягає в тому, щоб бути прихильниками денуклеаризації на півострові, відповідно до волі президента Кіма Ір Сена та генерального секретаря Кіма Чен Іра", - сказав він.

Він також заявив, що КНДР готовий вести діалог з США та провести саміт двох країн.

"Питання ядерної деградації Корейського півострова може бути вирішено, якщо Південна Корея та США від реагують на наші зусилля з доброї волі, створять атмосферу миру та стабільності, одночасно приймаючи прогресивні та синхронні заходи для реалізації миру", - сказав Кім Чен Ин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.