Поліція Британії назвала місце отруєння Скрипалів

Четвер, 29 березня 2018, 07:53

Поліція Британії заявила, що максимальна концентрація нервово-паралітичної речовини, якою були отруєні колишній російський розвідник Сергій Скрипаль та його дочка Юлія, виявлена на вхідних дверях будинку в Солсбері, де він проживав.

Про це йдеться в повідомленні британської поліції про хід розслідування.

"У результаті детальної експертно-криміналістичної та наукової експертизи, детективи вважають, що Скрипалі вперше вступили в контакт з нервово-паралітичною речовиною за їх домашньою адресою. Фахівці виявили найвищу концентрацію нервово-паралітичної речовини, на сьогодні, на вхідних дверях за адресою (Скрипалів - Ред.), - заявили у поліції.

Повідомляється, що сліди нервово-паралітичної речовини були знайдені в деяких інших місцях протягом останніх декількох тижнів, але з меншою концентрацією, ніж за домашньою адресою Скрипалів.

В поліції заявили, що продовжують детально проглядати більш ніж 5000 годин записів із камер відеоспостереження та досліджувати понад 1350 предметів, які були вилучені.Також вже виявлено близько 500 свідків для взяття свідчень.

Нагадаємо, у британському уряді заявили, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", яку в минулому розробляла Росія. 

Глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.

19 березня до Британії прибули експерти ОЗХЗ, щоб провести незалежний аналіз речовини, якою отруїли Скрипаля та його доньку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: