Суд Бельгії винесе вирок паризькому терористу Абдесламу 23 квітня

Четвер, 29 березня 2018, 15:16

Бельгійські судді у квітні винесуть свій вердикт у справі Салаха Абдеслама – єдиного підозрюваного, який лишився живим під час паризьких терактів у 2015 році.

Про це повідомляє AFP.

Суд у Брюсселі оголосив, що винесе рішення 23 квітня, через два місяці після того, як Абдеслама офіційно звинуватили у спробі вбивства працівників поліції.

"Вирок буде винесений 23 квітня", - заявила голова суду Марі-Франц Кетген.

Абдеслама утримують у в'язниці біля Парижа, але кілька разів його привозили до бельгійської столиці на слухання. Втім, він майже не відповідав на питання і відмовився від співпраці зі слідством.

Прокурори вимагають для нього 20 років ув’язнення, при цьому 13 років Абдеслам має відсидіти без права на дострокове звільнення.

Справа стосується перестрілки, яку влаштував Абдеслам з правоохоронцями під час його затримання у Брюсселі через чотири місяці після паризьких терактів. Тоді були поранені троє поліцейських

У Франції його судитимуть не раніше, ніж у 2020 році. Французькі прокурори вважають, що Абдеслам відіграв ключову роль у теракті в Парижі. Його брат Брахім був одним із смертників, які влаштували вибухи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.