Уряд Німеччини не планує втручатися у питання екстрадиції Пучдемона - ЗМІ

П'ятниця, 30 березня 2018, 14:46

Німецькі ЗМІ стверджують, що уряд Німеччини не буде втручатися у питання можливої екстрадиції екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, якого затримали 25 березня на території Німеччини.

Про це повідомляє Der Spiegel з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що адвокати затриманого каталонського політика закликали федеральний уряд Німеччини скористатися своїми повноваженнями згідно із законом та не видавати Пучдемона Іспанії.

Однак, заданими видання, ще в день затримання каталонського політика, це питання було обговорено міністром юстиції, главою МЗС, главою канцелярії канцлера та державним секретарем МВС.

В уряді вирішили, що не повинно бути ніякого політичного втручання.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Німецький суд залишив під вартою колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона до винесення рішення щодо його екстрадиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: