Парламент Каталонії знову обговорює обрання Пучдемона главою уряду

Середа, 28 березня 2018, 11:02

Парламент Каталонії сьогодні буде обговорювати можливість висунення кандидатури Карлеса Пучдемона на посаду глави уряду.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Три каталонські партії, які підтримують незалежність автономії, пропонують ухвалити резолюцію на підтримку Пучдемона. Втім, цей документ, очевидно, не матиме реального впливу на шанси Пучдемона для висунення кандидатом.

Проте, парламентська група "Разом за Каталонію", лідером якої є Пучдемон, хоче відродити сподівання екс-глави уряду знову посісти посаду. Але для цього необхідно, щоб його кандидатуру повторно висунув спікер парламенту Каталонії, після чого має відбутися голосування регіональних депутатів.

Як відомо, спікер парламент Роже Торрен 30 січня відклав засідання, на якому депутати повинні були обговорювати кандидатуру Пучдемона на пост глави Женералітату.

Своїм рішенням Торрен продемонстрував небажання йти всупереч рішенню Конституційного суду, який заборонив голосувати за Пучдемона, якщо той особисто не з’явиться в парламенті.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

У Барселоні в неділю ввечері відбулися масові протести через затримання Пучдемона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: