Розвідка Іспанії стежила за Пучдемоном через "жучок" в авто та телефон друга

Вівторок, 27 березня 2018, 15:52

Агенти іспанської розвідки відстежували переміщення колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, використовуючи сервіс геолокації на мобільному телефоні його друга, а також "жучок" в автомобілі, яким користувався політик, перш ніж він був затриманий у Німеччині.

Про це повідомляє The Guardian.

Джерела в Національному розвідувальному Центрі Іспанії (CNI) розповіли іспанським ЗМІ, що команда зі стеження використовувала сервіс геолокації на мобільному телефоні, принаймні, одного із супутників Пучдемона, щоб стежити за його переміщеннями, а також через встановлений пристрій у машині Рено Еспас, в якому подорожував політик.

Повідомляється, що до операції були залучені дванадцять агентів CNI.

Пристрій для стеження у Рено Еспас, що має бельгійські номери, був встановлений у Ватерлоо, невеликому бельгійському містечку, де екс-лідер перебував у добровільному вигнанні.

Як відомо, Пучдемон перебував з візитом у Фінляндії з четверга, однак коли автомобіль залишив Ватерлоо в п'ятницю вранці та почав рухатися на північ, спецслужба запідозрила, що політик планує повернутися в Бельгію на машині.

Пучдемон переплив на поромі з Гельсінкі в Стокгольм, звідки він продовжив свою подорож на автомобілі.

Джерела в спецслужбах повідомили іспанським ЗМІ, що при затриманні з Пучдемоном у машині перебували чотири людини.

Повідомляється, що екс-лідер Каталонії знав, що за ним стежать, однак думав, що все ще зможе повернутися в Брюссель.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Німецький суд залишив під вартою колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона до винесення рішення щодо його екстрадиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.