Партія Пучдемона шукає спосіб обрати його главою уряду Каталонії

Понеділок, 26 березня 2018, 15:26

Партія затриманого у Німеччині екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона Junts per Catalunya хоче знайти спосіб обрати його главою уряду.

Про це повідомляє El Mundo.

"Ми повинні розглянути шляхи, як зробити Пучдемона главою уряду насправді" - заявила речниця партії Елса Артаді.

За словами Артаді, метою партії спочатку було відновлення Пучдемона на посаді глави уряду, однак плани руху за незалежність зіткнулися з проблемою, коли кожен запропонований кандидат зустрічається з перешкодами з боку іспанських судів.

Крім того, три партії, які виступають за незалежність Каталонії, - Junts per Catalunya, ERC і CUP зареєстрували проект резолюції, за якою парламент автономії зобов’язується зробити все можливе, щоб Карлес Пучдемон міг скористатися своїми політичними правами, в тому числі брати участь у дебатах і виступати кандидатом на посаду глави уряду.

В той же час, зазначає видання, ініціатива Junts per Catalunya виглядає фіктивною поступкою на тиск вулиці. Інші ж партії не прагнуть перетинати "червоні лінії" у конфлікті з іспанським урядом.

Нагадаємо, екс-главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона затримали 25 березня на території Німеччини неподалік кордону з Данією на підставі європейського ордеру на арешт.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

У Барселоні в неділю ввечері відбулися масові протести через затримання Пучдемона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.