Лідери розділеного Кіпру проведуть неформальну зустріч 16 квітня

П'ятниця, 30 березня 2018, 15:20

Лідери двох етнічних громад розділеного Кіпру домовилися про неформальну зустріч 16 квітня, вперше після провалу мирних переговорів минулого року.

Про це заявили в місії Організації Об'єднаних Націй на Кіпрі, передає Reuters.

Зустріч між лідером греків-кіпріотів Нікосом Анастасіадісом та лідером турків-кіпріотів Мустафою Акінджі буде першою після провалу мирних переговорів, що пройшли в Швейцарії в липні 2017 року.

Зазначимо, що на переговорах обидві сторони розійшлися в поглядах щодо того, яку роль може мати в майбутньому Туреччина у врегулюванні ситуації Кіпру, що був розколотий після турецького вторгнення в 1974 році.

Повідомляється, що зустріч 16 квітня не віщує початок нового раунду мирних переговорів, однак може внести ясність щодо позиції сторін цього питання.

Нагадаємо, у липні минулого року генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що переговори про об'єднання розділеного острова Кіпр закінчилися без досягнення будь-якої угоди.

За інформацією Cyprus-mail, речник уряду Кіпру Нікос Христодуліс заявив, що наполягання Туреччини щодо збереження гарантій та своїх військ на території острова призвело до провалу переговорів під егідою ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.