РФ просить Британію "покласти край демонізації Росії" через шпигунську справу

Вівторок, 6 березня 2018, 14:56

Посольство Росії звернулося до британського МЗС із закликом проінформувати суспільство про реальний стан речей довкола отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля, щоб "покласти край демонізації Росії".

Про це ТАСС заявив прес-секретар дипломатичного представництва.

"Британська влада і правоохоронні органи повинні негайно втрутитися, проінформувати посольство і британське суспільство про реальний стан справ з тим, щоб покласти край демонізації Росії", - сказав він.

У посольстві підкреслили, що ситуація навколо інциденту зі Скрипалем і його супутницею "викликає серйозне занепокоєння".

"На сьогодні посольство не має офіційної інформації про цей інцидент ні з боку поліції, ні з боку британської влади. МЗС Великої Британії також не робило жодних повідомлень із цього приводу. Однак ситуація в медійному просторі швидко переростає в новий виток антиросійської кампанії, яка ведеться у Великій Британії. До уваги читачів пропонуються різні спекуляції, суть яких зводиться до паплюження Росії", - заявив прес-секретар.

Нагадаємо, колишній російський шпигун Сергій Скрипаль знаходиться у критичному стані ймовірного отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки.

В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що таємнича хвороба колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля містить всі ознаки російської причетності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: