Макрон запропонував план вирішення проблеми переповнених в’язниць

Вівторок, 6 березня 2018, 17:46

Франція побудує тисячі нових тюремних камер та більш ефективно використовуватиме електронне маркування у рамках реформи президента Еммануеля Макрона, спрямованої на розв’язання проблеми переповнених в’язниць.

Про це повідомляє Reuters.

Франція із 69 тисячами ув’язнених – на п'ятому місці в Європі після Росії, Туреччини, Польщі та Великої Британії за кількістю ув'язненого населення. Французькі тюрми надзвичайно переповнені – 115 в’язнів припадає на 100 місць.

Після масових протестів наглядачів у в’язницях французький уряд запропонував 30 мільйонів євро на кращі тренування та оплату праці. Окрім того, уряд погодився ізолювати в’язнів-ісламістів від решти ув’язнених.

Президент Макрон пообіцяв збудувати 10-15 тисяч нових тюремних камер, щоб остаточно вирішити проблему переповнених в’язниць. Крім того, він пообіцяв знайти альтернативу для відбування покарання поза в'язницею для більш дрібних злочинців.

Це може означати, що свобода менш серйозних порушників буде обмежена у вигляді громадських робіт чи буде контролюватися електронними засобами, що дозволить скоротити потребу у в’язницях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.