Суд ЄС підтвердив штраф у 320 тисяч євро для батька Марін Ле Пен

Середа, 7 березня 2018, 16:10

Суд Європейського Союзу підтвердив штраф у розмірі 320 тисяч євро для батька лідерки французького "Національного фронту" Жан-Марі Ле Пена, якого Європарламент оштрафував у 2016 році.

Про своє рішення Суд ЄС повідомив у середу, 7 березня.

У 2016 році Європарламент оштрафував засновника французької ультраправої партії "Національний фронт" Жана-Марі Ле Пена на 320 тисяч євро. Така сума коштів була виплачена йому і необґрунтовано ним витрачена нібито на помічників.

Ле Пен звернувся до Суду ЄС з вимогою анулювати рішення Європейського парламенту. Утім, суд став на бік парламенту і відхилив скаргу Ле Пена.

Суд постановив, що генеральний секретар Європарламенту компетентний приймати рішення про стягнення зайвих сум, виплачених у рамках заходів з дотримання Статуту членів Європейського парламенту.

Суд також заявив, що саме депутати Європарламенту, а не парламент, повинні довести, що заявлені суми використовувалися для покриття фактичних витрат і були пов’язані виключно з роботою їхніх помічників.

Суд визнав, що рішення Європарламенту про стягнення коштів ґрунтувалось виключно на тому факті, що Ле Пен не продемонстрував, що його помічники виконували для нього завдання як для євродепутата. Окрім того, суд визнав, що Європарламент не був упередженим у своєму рішенні та не дискримінував депутата від "Нацфронту".

Аналогічне рішення суд ухвалив і щодо євродепутата від "Нацфронту" Бруно Голлніша. Він повинен повернути парламенту майже 276 тисяч євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: