Земан рекомендував Бабішу сформувати уряд з комуністами і праворадикалами

Середа, 11 квітня 2018, 09:17

Президент Чехії Мілош Земан порадив виконувачу обов'язків прем’єра Андрею Бабішу домовитися про формування нового уряду з двома крайніми партіями – комуністичною KSCM та право радикальною SPD.

Як повідомляє Euractiv, Земан дав таку рекомендацію після того, як провалилися коаліційні переговори між рухом ANO Бабіша та соціал-демократами.

"Президент рекомендував мені продовжити переговори з KSCM і SPD", - сказав Бабіш журналістам після зустрічі з Земаном у вівторок.

Партія Бабіша ANO виграла вибори у жовтні, але досі не отримала достатньої підтримки у голосуванні парламенту за довіру до його уряду. Переговори з соціал-демократами, які очолювали попередній чеський уряд, провалилися минулого тижня через неспроможність домовитись щодо міністерських портфелів.

Низка політичних партій відмовилися вступати в коаліційні переговори з ANO через звинувачення Бабіша у шахрайстві з коштами ЄС та співпраці з комуністичними спецслужбами. Він усі звинувачення заперечує.

І комуністи, і праворадикали є досить проблематичними союзниками, оскільки комуністи хочуть, щоб Чехія вийшла з НАТО, а SPD закликала країну вийти з ЄС, наполягаючи на референдумі, подібному Brexit-голосування.

Бабіш повідомив, що керівництво ANO обговорить рекомендацію президента в четвер, щоб вирішити, як діяти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.