Вибори в Угорщині: стало відомо, скільки осіб проголосували на дільницях в Україні

Середа, 11 квітня 2018, 11:07

Генеральний консул Угорщини в Ужгороді повідомив, що для голосування на трьох угорських спецдільницях, які діяли в Україні 8 квітня, зареєструвалося 2713 осіб, і явка на них у цей день склала 86%.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Зокрема, для голосування на спецдільниці в Ужгороді зареєструвалися 573 особи, в Берегові – 2077. Ще 63 особи зареєструвалися для голосування в посольстві Угорщини в Києві.

"Ми подали до МЗС України заявку на отримання дозволу щодо проведення виборів на цих дільницях і отримали дозвіл на ці три дільниці. Виборці мали зареєструватися на виборчій дільниці, ця інформація була доступна на сайті національної виборчої комісії", - повідомив дипломат.

За його словами, частина виборців не змогли проголосувати з технічних причин, однак попри це генконсул вважає явку дуже високою. "Як і загалом в Угорщині на цих виборах", - додав він.

Слід зауважити, що це далеко не всі закарпатські угорці, які взяли участь у виборах в Угорщині, адже окрема частина голосувала поштою, а інша частина голосувала безпосередньо в Угорщині за місцем формальної прописки.

Про це розповіли у закарпатському осередку Комітету виборців України, де вивчали моделі голосування закарпатських угорців із подвійним громадянством. За приблизними підрахунками КВУ, загальна кількість закарпатських угорців, які могли проголосувати на цих виборах в Угорщині, сягає 30-40 тисяч осіб.

Нагадаємо, угорський канал Hir TV оприлюднив розслідування, згідно з яким декілька сотень угорців Закарпаття в день виборів возили в Угорщину автобусами голосувати за провладного кандидата.

Як повідомлялося, правляча угорська партія "Фідес" отримала переконливу перемогу на парламентських виборах в Угорщині та матиме контроль над 2/3 голосів у парламенті. Тілкі Аттіла набрав понад 60% голосів.

В ОБСЄ розкритикували вибори в Угорщині через брак справедливої конкуренції для опозиційних партій, хоча в цілому фундаментальні права на виборах були дотримані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.