Звіт щодо Смоленської катастрофи: у Польщі озвучили відкриті питання

Середа, 11 квітня 2018, 16:15

Причиною загибелі пасажирів польського Ту-154 під Смоленськом став вибух на борту, однак його характер та місце розташування вибухівки досі встановлюється. 

Про це заявив голова підкомісії Міністерства оборони Польщі з розслідування Смоленської катастрофи Антоні Мацеревич, передає Niezalezna.

"Щодо вибуху немає ніяких сумнівів, але щодо точної форми - обговорення триває. Тривають дискусії, які потребують додаткової перевірки, яким був характер вибуху, де саме був вибуховий заряд. Це не вирішені питання", - сказав він.

За словами Мацеревича, комісiя знає "дуже багато" про можливу діяльність, яка могла мати місце у зв'язку зі Смоленською трагедією. 

"Але різні питання залишаються відкритими. Ці питання будуть уточнені", - додав Мацеревич.

У середу в Польщі презентували технічний звіт розслідування Смоленської катастрофи. Згідно з ним, літак із президентом Польщі Лехом Качинським на борту, що розбився в Росії у 2010 році, був знищений у результаті щонайменше двох вибухів.

Попередній звіт розслідування катастрофи від 2011 року, який здійснила підкомісія на чолі з Єжи Міллером, визнали недійсним. Тоді підкомісія дійшла до висновку, що літак розбився, бо пішов на контрольоване зближення з землею. Мацеревич назвав звіт заснованим на фальшивих матеріалах і політичному тиску.

Технічний звіт вже був представлений родинам жертв загиблих, а сьогодні його відправили в прокуратуру.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік від аеродрому "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився польский літак Ту-154.

У катастрофі загинуло 96 осіб. Польська делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: