В Італії можуть призначити посередника для консультацій щодо формування уряду

Середа, 11 квітня 2018, 18:01

Президент Італії Серджо Маттарелла може призначити нейтрального посередника у переговорах між політичними партіями з метою вийти з глухого кута, в якому країна опинилася після виборів минулого місяця.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на наближене до президента джерело.

Маттарелла проведе у четвер і п'ятницю другий раунд консультацій з політичними партіями.

Як зазначається, якщо під час переговорів партії збережуть свої непримиренні позиції, наступним кроком Маттарелли буде призначення нейтрального посередника для проведення більш гнучких, неформальних переговорів.

Серед можливих кандидатів на роль посередника – спікери двох палат італійського парламенту або суддя конституційного суду.

Як відомо, перший раунд консультацій щодо формування уряду Італії завершився безрезультатно.

Нагадаємо, рух "5 зірок" отримав найбільшу кількість голосів на виборах, якщо рахувати за окремими партіями. В той же час, найбільше місць у парламенті має консервативна коаліція, до якої входять крайньо права "Ліга", її більш помірний союзник Forza Italia та ліва "Партія свободи та рівності".

"5 зірок" та "Ліга " претендують на право висунути кандидатуру прем'єр-міністра та очолити уряд.

Партії досі не дійшли згоди, хто ж очолить уряд, а лідер "Ліги" Маттео Сальвіні навіть заявив, що бачить 50-відсотковий шанс того, що ніякої угоди зрештою не буде і що в найближчі кілька місяців відбудуться нові вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: