Юлія Скрипаль розповіла про виписку з лікарні і важкий стан батька

Четвер, 12 квітня 2018, 08:39

Скотленд-Ярд опублікував нову заяву Юлії Скрипаль, яка разом із батьком, колишнім російським подвійним агентом, була отруєна в Солсбері.

Заява від імені Юлії розміщена на сайті поліції Лондона.

Юлія підтвердила, що була виписана з лікарні в Солсбері 9 квітня. За її словами, батько залишається у госпіталі й він "все ще серйозно хворий". "Я також досі страждаю від нервово-паралітичної речовини, яку проти нас застосували", - розповіла Юлія.

Росіянка не уточнила, де вона зараз перебуває, але повідомила, що разом із нею є спеціально навчені офіцери, які допомагають піклуватись про себе та роз’яснюють процес слідства.

Юлія запевнила, що має доступ до своїх друзів та родини. Вона також підтвердила, що посольство РФ запропонувало їй підтримку, але "на цей момент вона не хоче користуватись його послугами". "Але якщо я зміню свою думку, я зв’яжуся з ними", - зазначила Скрипаль.

"Найголовніше, що я в безпеці і почуваю себе щораз краще, але поки я недостатньо сильна, щоб дати повне інтерв'ю ЗМІ, хоча сподіваюсь зробити це в майбутньому. До цього я хочу підкреслити, що ніхто не висловлюється ні за мене, ні за мого батька", - йдеться у заяві Юлії Скрипаль.

Юлія також звернулась до своєї двоюрідної сестри Вікторії і попросила її не відвідувати її у Британії та не намагатись зв’язатися. "Її думки і твердження не є моїми, ані мого батька", - додала Юлія Скрипаль.

Юлію Скрипаль разом з батьком знайшли непритомними у британському містечку Солсбері 4 березня. Британія стверджує, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", виготовленою в Росії.

Майже місяць Скрипалі перебували у критичному стані в госпіталі. Здоров’я Юлії покращилось швидше, незабаром з критичного стану вийшов Сергій Скрипаль.

За повідомленнями ЗМІ,  британська влада перемістила доньку екс-шпигуна Сергія Скрипаля Юлію із госпіталя в Солсбері у лікарню на території військової бази.

Посольство Росії в Лондоні звинуватило британський уряд у "викраденні" російських громадян. Дипломати повідомили в соціальних мережах: "Таємне переселення пані та пана Скрипалів, позбавлених контакту зі своєю сім'єю, буде розглядатися як викрадення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.