Порошенко їде в Брюссель, але засідання комісії Україна-НАТО під питанням

Четвер, 12 квітня 2018, 20:23

Українська делегація на чолі з президентом Петром Порошенком візьме участь у липневому саміті НАТО, однак питання проведення засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів наразі залишається відкритим.

Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Україна Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В України вже є запрошення для участі в саміті. Наразі йдеться про те, чи відбудеться, чи не відбудуться саме комісія Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів. Тому українська делегація на чолі з президентом візьме участь у саміті, тому що вже є запрошення", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що для того, щоб відбулося засідання комісії, Україна має намір опрацьовувати це питання з міжнародними партнерами.

"Я сподіваюся, що в Угорщини вистачить здорового глузду для того, щоб перевести питання у двосторонньому порядку денному, саме в двосторонній порядок", - зазначила віце-прем'єр, відповідаючи на запитання про можливе блокування Угорщиною засідання відповідної комісії.

Вона додала, що Київ все-таки зможе вийти на конструктивний діалог із Будапештом.

"Мені здається, нам ще рано говорити про терміни надання ПДЧ, але безумовно, ми сподіваємося, що саміт, який відбудеться у Брюсселі, підтвердить ті наміри країн-членів Альянсу, які були задекларовані в 2008 році в Бухаресті щодо того, що Україна і Грузія будуть членами альянсу, і що наступний крок, для того, щоб це сталося - це надання ПДЧ", - сказала віце-прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пообіцяв заблокувати участь президента Порошенка у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі у липні 2018 року.

У лютому Будапешт заблокував вже друге міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.